Mardin

Dicle ile Fırat arasında yer alan medeniyet beşiği Mezopotamya, asırlar boyunca Türklerin, Süryanilerin, Kürtlerin, Ezidilerin, Arapların bir arada yaşadığı yer Mardin. Dillerin ve dinlerin bir arada bulacağınız, görselliği, tarihi ve kültür birimi ile zenginliğe sahiptir.

Eski Mardin taş evlerinin tamamının yönü güneye Mezopotamya ya bakıyor. Labirent gibi olan dar sokaklarında, gezerken geçmişle yaşadığını hissedeceksiniz. Açık Hava müzesi gibi olan Mardin’de mistik havayı hissederek adım başı fotoğraf çekebilirsiniz. Eski Mardin’de büyülenerek gezebileceğiniz yerler, Ulu Camii, Şeyh Çabuk Camii, Mardin Müzesi, Kırklar Kilisesi, Zinciriye Medresesi, Mardin Çarşıları, Latifiye Camii, Mardin sokakları, Eski PTT binası, Sakıp Sabancı Müzesi, Deyrulzafaran Manastırı, Dara Antik Kenti, Kasımiye, Medresesi, Hatuniye Medresesi, Hasankeyf. Midyat uğrayıp Mor Gabriel Manastırı, El Beğendi Köyü, Beyaz Su gezebilir alışveriş yapabilirsiniz.

Mardin çarşısında gezerken hediyelik eşya, gümüş, sabun, Süryani şarabı, badem şekeri, kahve vb… alabilirsiniz. Eski Mardin’de taş yapılı otellerde konaklayabilirsiniz. Mardin’e has yöresel yemekleri tadabilirsiniz. 

Mardin gecelerini gündüz geçirdiğiniz kadar keyifli geçireceksiniz. Akşam yemeklerinde yöresel lezzetlerini tadabileceğiniz dilerseniz canlı müzikler alabileceğiniz veya kendine özgü sıra gecelerine katılabileceğiniz şahane mekânları bulunmaktadır.

PAKETLER

3 Tur Mardin

PAKETLER